Kegljišče Golovec je avtomatizirano kegljišče z desetimi stezami, ki otrokom, mladini in starejšim občanom ter invalidom ponuja rekreacijo, omogoča vrhunske pogoje za razvoj tekmovalnega kegljanja ter gosti odmevna mednarodna kegljaška tekmovanja. Med drugim je gostilo tudi svetovno prvenstvo, svetovni pokal in številna mednarodna klubska tekmovanja. Obratuje od oktobra do junija.

Kegljanje v Celju je zaznamovano s številnimi vrhunskimi ekipnimi in posamičnimi rezultati. Posebej velja izpostaviti Kegljaški klub Celje, ki spada med najboljše ženske klube v Evropi. Med njegove največje uspehe v članski ekipni konkurenci štejemo 10-kratno osvojitev svetovnega pokala, 5 zmag evropske lige prvakinj in 29 naslovov državnih prvakinj. V posamični konkurenci so celjski kegljači od leta 1973 osvojili kar 160 medalj na svetovnih prvenstvih in pokalih. Izpostaviti je potrebno Barbaro Fidel (4 x posamična svetovna prvakinja, 1 x zmagovalka svetovanega pokala, aktualna svetovna rekorderka posamezno in v kombinaciji) ter Mariko Kardinar (2 x posamezna svetovna prvakinja in svetovna rekorderka).

Pomemben kos celjske kegljaške sestavljanke je nedvomno trener Lado Gobec, ki je v klubu dejaven že več kot 40 let in spada med najboljše trenerje kegljanja v ženski konkurenci na svetu.

KONTAKTI
DELI S PRIJATELJI