Celje živi s sejmi in sejmi živijo s Celjem. Ta slogan nazorno kaže povezavo, ki obstaja med knežjim mestom in sejemskimi prireditvami.

Vez ni nekaj novega, temveč se je stkala pred mnogimi leti – prva sodobna sejemska prireditev se je v mestu odvila že 1863., odtlej pa število poslovno-razstavnih dogodkov le še raste. Danes se lahko celjsko sejmišče pohvali z najsodobnejšo sejemsko infrastrukturo v Sloveniji in velja za največjega organizatorja tovrstnih dogodkov v državi. Devet sodobno opremljenih dvoran nudi 65.000 m2 razstavnih površin in letno gosti kar 20 mednarodnih sejmov. Lani jih je obiskalo več kot 230.000 posameznikov, upoštevajoč bogato prireditveno dejavnost (koncerti, izobraževanja, srečanja, …) pa skoraj pol milijona. Na svetu ni primerljivo velikega mesta, ki bi se lahko pohvalijo s takšnimi številkami!

Naziv »Sejem vseh sejmov« pripada vsakoletnemu Mednarodnemu Obrtnemu Sejmu, ki slovi kot najpomembnejši poslovni dogodek v regiji in največji sejem v Sloveniji. Ugledna prireditev privabi čez 1.600 razstavljavcev iz preko tridesetih držav in je odlična priložnost za srečanja s ciljnimi kupci ter sklepanja poslov in poznanstev. Bogato obstransko dogajanje z ugodnimi nakupi in zabavnimi doživetji pa zagotavlja številčen obisk tako domačinov kot tujcev.

Pri tem nič ne kaže, da bi celjskemu sejmišču zmanjkovalo zagona. V zadnjih petnajstih letih je pridobilo tri nove dvorane in je edino, ki je v kriznih časih ohranilo oziroma celo povečalo obisk. Svetle obete za prihodnost zagotavljajo tudi domiselni projekti kot je pokritje streh s sončnimi elektrarnami, katere proizvedejo preko 570 kW energije.

KONTAKTI
DELI S PRIJATELJI