Glede na nevarnost okužb in širjenje korona virusa v Sloveniji bo muzej od 13. 3. 2020 pa do preklica ZAPRT za vse obiskovalce. Muzej novejše zgodovine Celje je muzej, ki skrbi za premično kulturno dediščino Celja in celjske regije ter jo predstavlja najširšemu krogu javnosti. Nahaja se v stavbi nekdanjega mestnega magistrata v središču mesta.

Vabljeni k ogledu FB profila na katerem si lahko dan popestrite z ogledom virtualnih vsebin.

 

Muzej novejše zgodovine Celje je muzej, ki skrbi za premično kulturno dediščino Celja in celjske regije ter jo predstavlja najširšemu krogu javnosti. Nahaja se v stavbi nekdanjega mestnega magistrata v središču mesta.

Ob obisku muzeja si lahko ogledate stalno razstavo Živeti v Celju, zgodbo o življenju Celja in Celjanov v 20. stoletju, ki prikazuje utrip minulega vsakdana in oživlja duh včerajšnjega sveta, obiščete Hermanov brlog, edini otroški muzej v Sloveniji, prostor otroške ustvarjalnosti in razigranosti, ki s stalnimi in občasnimi razstavami otrokom odkriva skrivnosti preteklosti in sedanjosti, hkrati  pa krepi zavest o pomenu in ohranjanju kulturne dediščine, pokukate v Fotoatelje in galerijo Pelikan, kulturni spomenik državnega pomena,  edini ohranjeni originalni stekleni atelje na Slovenskem in eden redkih v Evropi, zgrajen ob koncu 19. stoletja, se na Zobozdravstveni zbirki spoznate z bogato tehnično dediščino slovenskega zobozdravstva ali obiščete Stari pisker, celjski zapor, spominski prostor žrtev nacističnega nasilja iz časa druge svetovne vojne.

V steklenem salonu Pelikanovega ateljeja lahko obiskovalci izkoristite edinstveno možnost individualnega ali skupinskega umetniškega portretnega fotografiranja, tudi v izposojenih kostumih, in to v prostorih in pred scenami, kjer je dolga leta na fotografski papir mojstrsko beležil portrete znani celjski fotograf Josip Pelikan, ter s tem vaš obisk muzeja ovekovečite na res prav poseben način.

Muzej novejše zgodovine Celje pripravlja in izvaja posebne programe za muzejske obiskovalce z namenom popularizacije kulturne dediščine. Ponuja pestre programe za otroke in odrasle, za skupine, družine in posameznike. Nudi nova znanja, spoznanja in doživetja. Z oživljanjem predmetov in njihovih zgodb razjasnjuje preteklost, pomaga pri razumevanju sedanjosti in soustvarja prihodnost.

Dobrodošli v prostoru spoznavanja, učenja, druženja in razmišljanja.

KONTAKTI
ODPIRALNI ČASI
ponedeljek: zaprto torek - petek: 9:00 - 17:00 sobota: 9:00 - 13:00 nedelja: 14:00 - 18:00
DELI S PRIJATELJI