V Celju najdemo številne označene gozdne poti, ki pohodnikom omogočajo gibanje v lepem naravnem okolišu. Za to vrsto rekreacije potrebujemo zgolj športna oblačila, primerno obutev in po potrebi pohodne palice.

Med priljubljenejše pohodniške destinacije nedvomno spada Celjska koča. Klasična smer na kočo se prične pri gasilskem domu v Zagradu, na vzhodni strani parkirišča, kjer se nahajajo prve markacije. Pot ni zahtevna in je dobro označena; delno poteka po asfaltirani cesti, delno pa po dobro utrjeni planinski poti. Na približno polovici poti se le-ta razcepi, in sicer na strmo pot čez Grmado in manj zahtevno pot mimo Trobiševe bukve, 200 let starega drevesa zavidljivih dimenzij, ki je zaščiteno kot naravni spomenik. Širok kolovoz, s katerega se kmalu v levo odcepi pot k Pečovniški koči, pa se višje spremeni v makadamsko cesto, kateri nato sledimo vse do Celjske koče.

Seveda pa na Celjsko kočo vodijo še številne druge poti, na primer tista čez Vipoto, pa pot čez Suhi potok, skozi Hudičev graben, skozi Bojanski graben ali pa čez Tolsti vrh…

DELI S PRIJATELJI