Športno letališče Celje se nahaja v Medlogu s cestnim dohodom v naselju Levec. Upravitelj letališča je Aeroklub letalska šola Celje, ki skrbi za preko 90.000 m² letaliških in vzletnih površin. Na letališču se izvajajo dejavnosti jadralnega in motornega letenja ter letalskega modelarstva. Aeroklub izvaja tudi šolanje pilotov jadralnih in motornih letal.

V Celju se lahko udeležite panoramskega poleta s štirisedežnim motornim letalom Cessna 172, ki popelje do tri potnike. Polet lahko prilagodite svojim željam ali izberete katero izmed predlaganih destinacij upravitelja letališča. V neposredni bližini letališča se nahajata tudi dve tenis igrišči, kjer potekajo rekreacijske in družabne dejavnosti.

Med tekmovalnimi rezultati Aerokluba letalska šola Celje izstopa jadralno letenje, v katerem so osvojili več naslovov državnih prvakov v vseh tekmovalnih razredih (klubski, 15 m in odprti razred). Za zadnja leta je značilna popolna prevlada celjskih tekmovalcev v odprtem razredu. Klub dosega dobre rezultate tudi na mednarodnih tekmovanjih ter prvenstvih.

KONTAKTI
DELI S PRIJATELJI